Even voorstellen

Toen ik begon aan mijn studie psychologie had ik één doel: mensen helpen in mijn eigen praktijk. Psychologische hulp bieden, op een warme, betrokken manier, waarbij de mens centraal staat.

Na mijn studie HBO – Psychologie heb ik ruim 7 jaar gewerkt als psychodiagnostisch medewerker in de ouderenzorg, voornamelijk in de revalidatie. Hierbij nam ik testen af om het cognitief functioneren van de cliënt te bepalen. Steeds miste ik hierin de rol van het naast iemand gaan staan en hierbij samen een proces te gaan doorlopen, om zo iemands leven weer op de rit te krijgen.

Met het volgen van de studie Rouw- en Verliesbegeleidingskunde kwam ik een stuk dichter bij mijn droom. Wanneer er cliënten op het werk waren, waarbij rouw en verlies op de voorgrond stond, kon ik inspringen. Dit waren de momenten waarop ik energie kreeg. Het is geweldig om mensen op deze manier te kunnen helpen!

In maart 2017 heb ik de SCHIP training gevolgd, waarna ik mij SCHIP-therapeut mag noemen. Als SCHIP-therapeut begeleid ik (ex) partners die te maken hebben met een (vecht)scheiding.

Elsbeth

Elsbeth Postma

Logo-symbol

Logo

Het logo van Aandacht voor rouw na verlies bestaat uit een kruis, wat symbool staat voor verlies. In dit kruis zit een poppetje verwerkt, wat staat voor het centraal staan van de cliënt. Het kruis is tegelijkertijd ook een boom met blaadjes. Een boom staat in veel culturen symbool voor herstel, groei en leven. Het poppetje (de cliënt) groeit en bloeit en vliegt als een vlinder. De vlinder staat hierbij symbool voor verandering.

Heeft u vragen? Neem direct contact op.